Türkiye’de 2007 Ekonomik Krizinden Sonra Neoliberalizm ve Devlet-Sermaye İlişkileri

3 Temmuz 2025
1 dk okuma süresi
Türkiye’de 2007 Ekonomik Krizinden Sonra Neoliberalizm ve Devlet-Sermaye İlişkileri

Herkese merhaba! Bu bölümde, konuğum Salih Soysal. Kendisiyle Türkiye’de 2007 Ekonomik Krizinden Sonra Neoliberalizm ve Devlet-Sermaye İlişkileri’ni ele alıyoruz.

Salih Soysal

Salih Soysal, 2024 yılında Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans programını, 2021 yılında ise Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Lisans programını tamamlamıştır. Araştırmaları, devletin ekonomik ve siyasi yapılanmasındaki dönüşümleri; özellikle kalkınmacı devlet modelleri ile Marksist kuram bağlamında otoriterleşme, neoliberal politikalar ve devlet-sermaye ilişkileri ekseninde odaklanmaktadır.

Erman Ermihan

Erman Ermihan, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Misafir öğretim görevlisi olarak Uluslararası İlişkiler’e Giriş, Uluslararası İlişkiler Teorileri ve Avrupa Entegrasyonu gibi dersler veren Ermihan, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır. Yayınları Journal of European Integration, Turkish Studies, All Azimuth ve Uluslararası İlişkiler gibi dergilerde basılmıştır.

Bu yazıya atıf için: Salih Soysal, Erman Ermihan, "Türkiye’de 2007 Ekonomik Krizinden Sonra Neoliberalizm ve Devlet-Sermaye İlişkileri" Global Panorama, Çevrimiçi Yayın, 3 Temmuz 2025, https://www.globalpanorama.org/2025/07/turkiyede-2007-ekonomik-krizinden-sonra-neoliberalizm-ve-devlet-sermaye-iliskileri/

Bülten Aboneliği

Sosyal Medyada Paylaşın

PDF Kaydedin / Çıktı Alın

İlgili İçerikler

Editörün Seçtikleri

Copyright @ 2025 Global Academy. Design & Development brain.work

Çevrimiçi olarak yayımlanan yazıların tüm telif hakları Panorama dergisine aittir. Aksi belirtilmediği sürece, yayımlanan yazılarda belirtilen görüşler yalnızca yazarına / yazarlarına aittir. UİK, Global Akademi, Panorama Yayın Kurulu ile editörleri ve diğer yazarları bağlamaz.